Началникът на местното полицейско управление е регистрирал жалбата ѝ за сексуален тормоз като „незначителен случай“

Ученичката, която беше подпалена в Бангладеш и почина, е била изгорена по заповед на директора на ислямското училище, след като съобщила за сексуален тормоз, съобщи БГНЕС.

Смъртта на 19-годишната Нусрат Джахан Рафи миналата седмица предизвика протести сред южноазиатската нация, като премиерът обеща да преследва всички замесени в ужасяващия акт. Рафи била завлечена на покрива на училището, където нейните нападатели поискали тя да оттегли жалбата, която е подала в полицията. Когато отказала, била обляна с керосин и запалена.

Студентка в Бангладеш изгорена жива, след като подава сигнал за сексуален тормоз

Полицията съобщи в петък, че един от 17-те души, арестувани във връзка с нейната смърт, е обвинил директора на училището, че е наредил атаката. Учителят "им казал да окажат натиск върху Рафи да оттегли делото или да я убият, ако тя откаже", заяви пред АФП старшият полицай Мохамед Икбал, който ръководи разследването.

Рафи отишла в полицията в края на март, за да съобщи за сексуален тормоз, а видеото показва, че началникът на местното полицейско управление е регистрирал жалбата й, но я отхвърлил като „незначителен случай“.

Икбал каза, че поне пет от арестуваните, включително трима съученици на Рафи, са я вързали с шал, преди да я запалят. "Планът бил инцидентът да мине за самоубийство. Но той се провали, след като Рафи успяла да слезе по стълбите, докато гори, защото шалът изгорял и освободил ръцете и краката ѝ", каза той.

Mюсюлмански духовник от Катар публикува ръководство за биене на съпруги

Рафи претърпя изгаряния до 80% от тялото си и почина в болница на 10 април. Тя е успяла да запише видео преди смъртта си, повтаряйки обвиненията си срещу директора.

"Учителят ме докосна, ще се боря с това престъпление до последния си дъх", казва тя. Тя също така идентифицира някои от нейните нападатели. Махмудул Хасан Номан, брат на Рафи, каза пред АФП, че хора, близки до директора, са оказвали натиск върху семейството неговата сестра да оттегли оплакването си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.