Родителите му все още не са намерени, заяви пред NOVA директорът на полицията в града

Все още никой не е потърсил 6-месечното бебе, което беше изоставено между колите на паркинг в Пловдив. Детето продължава да е настанено в болница, а усилията на социални и  полиция да открият близките му засега са напразни.

Бебето е изоставено между две коли, в района на Централната гара в Пловдив. Открито е от случайни минувачи, които подават сигнал на телефон 112. „Веднага е насочен патрул на Второ РУ като непосредствено след това е насочен и екип на Бърза медицинска помощ”, казва старши комисар Атанас Илков – директор на МВР-Пловдив.

Откриха изоставено дете в парк в София (СНИМКА)

Момченцето е с ръст 68 сантиметра, тъмна коса и кафяви очи. Било е облечено добре, а до него е имало шише с прясно мляко. „Мярката, която ще предприемем - ще бъде приемно семейство, но с уговорката, че все пак очакваме да разберем дали ще се открият родителите”, коментира Надя Танева - директор на „Социално подпомагане” – Пловдив.

Откриха изоставено бебе на паркинг в Пловдив (ВИДЕО)

Според психиатъра д-р Веселин Герев причините за изоставяне на дете от родителите се крият в емоционална слабост на семейството. „Има две основни причини, поради които деца се изоставят – социални причини и от друга страна - по емоционални причини. Това е един импулсивен акт, в повечето случаи е въпрос на импулсивно-емоционално решение”, каза Герев.

В полицията очакват сигнали от всички, които могат да съдействат по случая. „Молбата към всички онези граждани, които имат относно информация към намереното бебе е незабавно да се свържат с нас и да ни я предоставят, да стигнем по-бързо до родителите и до евентуално лицата, които са го изоставили”, посочи старши комисар Илков.

Заради изоставянето на бебето родителите ги заплашва наказание лишаване от свобода до три години.

Повдигнаха обвинение на майката, изоставила бебето си (ВИДЕО)

През 2015 година, майка изостави 9-месечното си бебе в центъра на Пловдив. След щателен преглед от педиатър то бе поето от социалните служби и предадено в приемно семейство. Миналата седмица в болница беше изоставено и 7-годишно момиче с кардиологичен проблем. За съжаление то почина преди няколко дни заради сърдечна недостатъчност.

Репортер: Илиян Велков

Подробности гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.