"Не бих променил почти нищо от решенията, които съм взимал в кариерата си", заяви той

“Не бих променил почти нищо от решенията, които съм взимал до сега в моята кариера. Винаги съм имал щастието да бъда заобиколен от невероятни хора, които са били до мен във всеки момент". Това каза за NOVA най-добрият български тенисист Григор Димитров след победата срещу сърбина Янко Типсаревич на старта на турнира "Ролан Гарос" в Париж. 3 часа бяха необходими на българина, за да спечели срещу 317-я в световната ранглиста. В крайна сметка Димитров се поздрави с успех в пет сета: 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4.

“Победата срещу Типсаревич беше много важна за мен, особено от психолоческа гледна точка. Започвам нещо ново и се надявам то да доведе до успех”, каза Димитров след победата над сръбския тенисист.

Във втория кръг от надпреварата Гришо ще срещне Марин Чилич от Хърватия, който по рано постигна лесна победа над италианеца Томас Фабиан с 3:0 сета. 13-ият в света Чилич е традиционно труден съперник за Димитров, който има едва една победа от последните пет мача помежду им. 

Григор Димитров победи Типсаревич в Париж (ВИДЕО)

Пред NOVA най-добрият български тенисист сподели и стратегията си за успех срещу Чилич: “Очаква ме коварен мач срещу Марин. Винаги ми е допадала неговата игра. Много разигравания по корта и концентрация докрай - мисля, че това е формулата за успех срещу него”, каза Димитров.

Червените кортове в Париж са препятствие и за двамата, които никога не са играли един срещу друг на тази настилка.

Димитров все още се възстановява от болки в рамото и сподели, че в тези моменти му е по-трудно да се справи с психологическото напрежение отколкото с физическата травма.

“В момента преминавам през много труден период. Никога не съм вярвал, че ще ми се случи. Всеки ден е различен от предходния. Често дори на тренировка не успявам да направя нещата, които трябва, заради тези болки. Това носи и психологически негативи. Искаш да направиш нещо за себе си, но не можеш”, каза още Димитров. 

Репортер: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.