То се провежда на стадиона на НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на 10-ото юбилейно издание на лекоатлетическия турнир „Тереза Маринова и приятели“, организиран от олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова. 

В събитието, което се провежда на стадиона на Националната спортна академия „Васил Левски” се включиха близо 700 деца от 6 до 12–годишна възраст, като и през тази година турнирът е с международно участие. Дисциплините в надпреварата са 40 м, 60 м, 150 м, 600м, скок на дължина от място и смесена щафета 4 х 50 метра.    

“Добре дошли на поредния голям празник, който нашата голяма лекоатлетка Тереза Маринова организира. Това е първият турнир, създаден за деца от 6 до 12 години, който вече 10 години продължава да събира най-големите български таланти в тази възраст. Благодаря на родителите, които подкрепят децата си и ги стимулират да се занимават с любимия спорт. Пожелавам Ви всичко най-добро и успехи за Вашите деца. Нека да растат като здрави и достойни българи”, каза министър Кралев и благодари на Тереза Маринова за всички усилия, които полага за развитието на българската лека атлетика.

“Тереза е една жена с огромно сърце, която дава цялата си любов на децата. Благодаря на НСА, които вече 10-а година подпомагат този турнир и на първия спонсор, който също подкрепя турнира – компания „Мизуно“. Благодаря на всички, които организират състезанието. Пожелавам Ви много успехи, дано Вашите деца Ви радват и да достигнат успехите на Тереза”, допълни той.

Лекоатлетката отправи благодарност към министър Кралев и към всички приятели, които подпомагат развитието на турнира и изрази надежда, че подкрепата ще продължава и в бъдеще. Тя благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си от създаването на турнира и ги стимулират ежедневно да се занимават със спорт. 

Красен Кралев награди с медали и предметни награди победителите в надпреварата на 40м. Спортният министър връчи почетни плакети от името на Тереза Маринова на Национална спортна академия „Васил Левски“ за дългогодишното предоставяне на база за провеждане на състезанието и на партньорите на турнира. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.