Ако все пак от щаба на Анди Руис се съгласят за реванш с Джошуа, то Пулев ще излезе срещу следващия в ранглистата на федерацията - Агит Кабайел

Кубрат Пулев е на път да се изправи срещу новия световен шампион в тежка категория на IBF, WBA, WBO и IBO Анди Руис през ноември в Лас Вегас. Това коментира лично Пулев в интервю за "Тема Спорт" от САЩ. Той призна, че вече са стартирани преговори в тази посока, съобщава Gong.bg.

„Бих посъветвал Джошуа да не се хвърля на реванш с Руис, защото ще загуби отново, при това още по-тежко. Видяхте, че той бе наистина безпомощен. Има една много хубава българска поговорка - не си прави сметки без кръчмар. Говореха за следващи срещи, влючително водиха преговори и с нас за мач през ноември на "Уембли". Не го брояха за жив, държаха се надменно, но Господ гледа и бе на друго мнение. Ние вече започнахме преговори с Руис. Не виждам причина двубоят да не се проведе през ноември. Говорим за Лас Вегас", сподели Кубрат, който е официален претендент на IBF.

Джошуа претърпя изненадваща загуба в дебюта си в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако все пак от щаба на Анди Руис се съгласят за реванш с Джошуа, то Кобрата ще излезе срещу следващия в ранглистата на федерацията - Агит Кабайел.

„Вече водихме преговори за мач с Джошуа през ноември, но явно такъв няма да има. Радвам се, че съм претендент именно на тази федерация на IBF, защото тя е с железни правила. Вече водим преговори с хората на Руис и считам, че е много вероятно през ноември да има мач с него за световните титли“, допълни Кобрата. 

Кобрата се изправя срещу Джошуа още тази есен?

Колкото до слуховете за евентуален сблъсък с Тайсън Фюри при отказ на Руис, Пулев обясни: „Фюри? Не, няма как да се боксирам с него за титла, защото той е много по-назад в ранглистата на IBF. До десетина дни всичко ще стане ясно. Ако Руис все пак се реши на ход за реванш с Джошуа, ще се боксирам със следващия в ранглистата. Това е правилникът на федерацията. Още малко търпение и всичко ще си дойде на мястото“. 

Що се отнася до наказанието на българина по казуса с целувката на Джени Суши, Пулев обясни: „Може да се каже, че и двете неща ги правя. Започнах курсовете и ще изпълня това, което са ми поставили от комисията като наказание. До 22 юли ще направя всичко, което искат от мен, за да мога да си върна лиценза. Смятам, че това е още един житейски опит, който ще натрупам и ще ме обогати. В същото време си мисля, че можеха да ми оставят лиценза и пак да назначат тези курсове, щях да ги мина и без да ми отнемат правата, но няма значение. Радвам се, че нещо подобно ми се случва, защото това е още опит, който продължавам да трупам. Интересни са курсовете. Нова материя“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.