Подобни каскади се случват много често на бул. "Никола Мушанов" в София

Шофьори се обръщат по  таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница "Надежда". Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин.

Заради това, че преградното съоръжение не е обозначено със знак, често живеещите в района стават свидетели на гледки с обърнати коли.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Как се кара с гума, стърчаща на метър от купето?

Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция. „Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът в предаването "Здравей, България". 

„Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.

ПЪЛЕН АБСУРД: Обратен завой в насрещното (ВИДЕО)

„Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” гъбките на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.

Повече по темата гледайте във видеото