Българският шампион ще научи своя съперник на 1/16-финалите в Лига Европа в понеделник

Българският шампион "Лудогорец" ще играе в Европа и през пролетта! Възпитаниците на старши треньора Станислав Генчев си извоюваха това право, след като стигнаха до равенство 1:1 в последния си решителен сблъсък от груповата фаза на Лига Европа над унгарския "Ференцварош".

Двубоят на „Лудогорец арена” бе със страхотен залог, но "Лудогорец" показа класа и въпреки че допусна нелепо изравняване на резултата дълбоко в продължението на мача, стигна до заветното 1:1, което им гарантира място на 1/16-финалите във втория по сила в Европа турнир, предаде gong.bg.

Разградчани поведоха чрез гол на Джоди Лукоки в 24-ата минута, а в 5-ата от добавеното време Николай Сигневич изравни с глава.

"Лудогорец" ще научи своя съперник на 1/16-финалите в Лига Европа в понеделник.

По-рано днес Разград беше в очакване на големия мач. Малка група унгарски фенове бяха пристигнали с автобуси и влакове да подкрепят любимия си отбор, а местните жители сякаш са свикнали с победите на "Лудогорец".

В Разград футболът е един от немногото източници на забавление и радост.

На тренировъчната база “Гнездо на орли”, където се съхраняват всички клубни трофеи, се срещаме с голямата звезда на тима от близкото минало – Върджил Мисиджан. Холандецът, които сега играе за Нюрнберг, е тук да подкрепи бившите си съотборници.

"Казах на Джоди Лукоки, че искам да вкара гол довечера и разбира се да играе добре. Головете са важни, за да се класират, така че се надявам той да се разпише", каза Върджил.

"Лудогорец" се нуждаеше от победа или равенство, за да се класира в следващата фаза на турнира. Освен самочувствие и престиж, успехът носи на клуба и солидни печалби от минимум един милион евро.  Това е и четвърто класиране за 1/16-финалите на Лига Европа в историята на клуба.

 

ЛУДОГОРЕЦ – ФЕРЕНЦВАРОШ 1:0

Лукоки (24')

Стадион: „Лудогорец арена”, Разград

Съдия: Матей Юг, Словения

"Лудогорец": Илиев, Недялков, Григоре, Терзиев, Сисиньо, Баджи, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Кешеру

Резерви: Ренан, Битон, Чибота, Швиерчок, Дяков, Икоко, Форстър

Старши треньор: Станислав Генчев

"Ференцварош": Дибуш, Фримпонг, Зубков, Харатин, Сигер, Ботка, Блажич, Хейщер, Боли, Исаел, Нгуен

Резерви: Гроф, Ихнатенко, Сигневич, Боле, Чонка, Шкварка, Варга

Треньор: Серхий Реборв