От „Атака” запитаха защо не е излязла по-рано информация за случая

Отнетата заради алкохол шофьорска книжка на евродепутата Ангел Джамбазки предизвика словесни престрелки в парламента. Част от опозицията обвини управляващите, че са прикривали 5 дни информацията за инцидента.

Постъпката на Ангел Джамбазки се оказа политически коз в ръцете на „Атака”.  

„Защо този факт беше крит от българското общество 5 дена? Защото Джамбазки е овластена фигура? Защото шефът му в партията е вицепремиер”, коментира Десислав Чуколов от „Атака”.

Хванаха Ангел Джамбазки да шофира с алкохол в кръвта

Депутатите на Волен Сидеров призоваха и премиерът да вземе отношение и да отговори - прикрива ли властта Ангел Джамбазки.

„Любимият политик на господин премиера се ползва от неговите протекции ли? Тук е моментът г-н Борисов също да се разграничи и да каже дали все още той му е любимият политик”, допълни Чуколов.

Премиерът отказа да се разграничи. „Аз няма какво да се разграничавам. Той ни е бил конкурент и на изборите в София. А и е евродепутат от друга политическа сила. Той ще понесе всичките си последствия, това е един морален акт. Знаете, че аз не употребявам капка алкохол. Аз съм изключително голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара. Действително съм разочарован много”, посочи премиерът Борисов.

От „Атака” подложиха под съмнение и истинността на кръвната проба. „Къде е направена тази проба, защото имаме информация, че е направена във ВМА. Тя е подчинена, ресорна на военния министър Каракачанов, който се пада, по някаква случайност, партиен шеф на Ангел Джамбазки”, обясни Десислав Чуколов.

Според премиера проба е взета и във ВМА, според вътрешния министър обаче в болницата в Самоков и в „Св.Анна” в столицата.

„Това, което МВР е трябвало да направи и това, което повелява законът, са го направили в пълния обем. Спрели са го, санкционирали са го. Взели са му проба, включително и с дрегер, включително и във ВМА”, допълни Борисов.

„Мисля, че кръвта е дадена в болнично заведение в Самоков. Би трябвало да е изследвана в Окръжна болница”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В парламента, колегите на Джамбазки обявиха, че не са правени опити за прикриване на случая. „Както виждаме всички, няма подобно нещо и информацията я има навсякъде. Така че, не виждам кое е прикрито. Всеки човек може да сгреши. Не е оказвал натиск на органите на реда, което му прави чест, за разлика от други политици, които сме ги виждали в други отношения с полицията. Тези политици са от ДПС и други депутати, които вдигаха скандали на полицаи и заплашваха”, коментира Юлиан Ангелов от ВМРО.