Призовете в шест категории бяха разпределени след гласуване на екипа

Нюзрумът на NOVA отличи най-достойните и заслужилите сред колегите си в новините.

СНИМКИ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВИЖТЕ ТУК

За втора поредна година наградата за  репортер отиде при Методи Владимиров

От срещата между Борисов и Тръмп в Белия дом до визитата на папа Франциск у нас.... през 2019-та Методи Владимиров обиколи света, за да покаже на зрителите най-интересните събития от първо лице.

Отскоро Методи съчетава ролята на репортер с тези на водещ и продуцент на емисиите.

„Смятам, че човек трябва да се развива, трябва да научава нови неща, така че тръгвам по нов път”, споделя Методи.

"Репортерството винаги е най-интересната част. Това е нещото, което ти дава разнообразие, дава ти тръпка, адреналин. При воденето е малко по-стерилна обстановката, там винаги всичко е планирано предварително", допълва той.

И докато Методи тепърва сяда на "горещия" стол на водещия, друг наш колега - Ники Дойнов, е в него от 21 години. Нюзрумът единодушно го отличи като любимо лице и през 2019-та.

„Всеки един от нас преди всичко останало е репортер, а репортерът трябва да се вълнува от всичко, което става в страната. Иначе журналистиката става някаква друга професия, някакво друго лично занимание, а не нещо, което в крайна сметка е посветено на хората”, разказва Ники.

Призът за изгряваща звезда на NOVA отиде при младия ни репортер Ивелина Драгнева. Само преди 8 месеца тя за първи път смени нюзрума на вестника, с този на телевизията.

„Нещата изглеждаха много по-различно и сега е много по-трудно. Имам чувството, че преди това въобще не съм работила. Тогава се мисли само за текста, за съдържанието, сега вече мислим и за това как трябва да изглежда един материл, за да привлече вниманието”, каза Ивелина Драгнева.

Наградата за оператор отиде при Георги Георгиев, а тази за монтажист - при Иво Иванов. При продуцентите отличието взе Калоян Стоев

„Щастлива съм, че NOVA ТВ е номер едно в Новините и актуалните предавания и се надявам догодина да сме още по-добри. Това разбира се се дължи на усилията на всички репортери, оператори, водещи, монтажисти, така че отборът побеждава и това е хубава новина за NOVA”, заяви директорът на „Новини и актуални предавания“ на NOVA Миляна Велева.