Той трябваше да влезе в сила от 1 януари, но текстове в него предизвикаха голямо обществено недоволство

Депутатите отложиха с 6 месеца влизането в сила спорния Закон за социалните услуги. Предложението е на "Обединените патриоти". 

Настоящият закон трябваше да влезе в сила от 1 януари, но текстове в него предизвикаха голямо обществено недоволство. Така депутатите решиха да отложат влизането му в сила до 1 юли 2020,.

Защо болна жена остана с личен асистент само на хартия?

Управляващото мнозинство обяви, че няма поводи за страхове у хората.

„В България такова чудо на правната природа не се е случвало. До този момент не е имало толкова порочен, толкова грешен и неподлежащ на каквито и да е поправки закон ”, заяви Павел Шопов от „Атака”.

„В този закон има много текстове, които биха могли да бъдат тълкувани грешно, така е. Страховете на тези хора е причината ние да внесем законопроекта за отлагането на влизането в сила на Закона за социалните услуги с 6 месеца, за да можем да проведем един реален и смислен дебат с всички хора от двете страни на това решение”, заяви Александър Сиди от „Обединените патриоти”.

„Понеже има обществена недоволство трябва да го потуши и да дадем задна скорост. Ето това не можем да си обясним от ДПС”, коментира Хасан Адемов.

„Има ли смисъл на дискусията и защо народните представители са дошли на друг акъл”, попита Валери Жаблянов от БСП.

„Законът за социалните услуги не противоречи на семейните ценности. Правителството не провежда и не възнамерява да провежда антисемейна политика”, заяви Светлана Ангелова от ГЕРБ.