Димитров играе заедно с Александър Лазаров срещу бившия №1 в света при дуетите Джейми Мъри и Джо Солсбъри

Тандемът на България между Григор Димитров и Александър Лазаров триумфира в титанична битка на двойки за ATP Cup. В последния мач за деня в Сидни българите сразиха Великобритания, след като трябваше да печелят шампионски тайбрек. Първият сет бе за сметката на българите след спечелен тайбрек – 7:6, но вторият сет бе взет от поданиците на Кралицита след 6:7, за да видим тайбрека при двойките.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В хода на него Великобритания бе непрестанно с превес над нашите, но прекалено добър тенис в края на частта, както и индивидуалната класа на Гришо при 8:7 донесе успеха на българите. Невероятно впечатление направи играта на Лазаров, който се раздаваше по повече от отличен начин в хода на първите часове на 4-и януари в Сидни, докато опитът и изяществото от Гришо спомогнаха за втори триумф на българите през деня срещу островитяните. Именно Гришо победи Дан Еванс, а по-рано Камерън Нури победи Димитър Кузманов, за да се стигне до мача на двойките.

"Най-хубавото е, че отборът ми победи. В момента се чувствам смирен, защото това е началото на сезона, а Даниел е страхотен състезател, винаги сме водили здрави битки. Благодарен съм, че съм тук. Благодаря на всички, които дойдоха да ни гледат в този късен час", каза Гришо.

Снимки от победата на Григор над Еванс - ВИЖТЕ ТУК

Димитров играе заедно с Александър Лазаров срещу бившия №1 в света при дуетите Джейми Мъри и Джо Солсбъри. Първоначално Гришо беше обявил, че Адриан Андреев ще бъде партньор на Лазаров.

Григор Димитров постигна първа победа за отбора на България срещу Даниел Евънс от Великобритания от група "С" на АТП къп. По-рано през деня Великобритания поведе с 1:0, след като Камерън Нори сломи съпротивата на Димитър Кузманов с 2:6, 6:3, 2:6, а впоследствие първата ни ракета обърна Даниел Евънс с 2:6, 6:3, 2:6.

Важно е да се отбележи, че Джейми Мъри е един от най-добрите и постоянни играчи на двойки в последните години на тура.

Шампионски тайбрек:

Григор бе атакуван от Салсбъри в средата на корта, но най-добрият ни тенисист отстоя с удари към бекхенда и даде превес на родния тандем. Минипробивът бе върнат моментално, след като именно Салсбъри поправи грешката си. Алекс Лазаров сервира добре, но британците реагираха страхотно, а сложен бекхенд на Лазаров отлетя аут. Последва двойна грешка от Димитров и британците се откъснаха с 4:2. Бърза размяна направи резултата 5:3, а Солсбъри сбърка на мрежата, като това не се беше случвало от много време и връщане на минипробива. Изпълнение от форхенд на Лазаров бе грешно и отново британците поведоха с две точки, а Солсбъри с мъдър удар над глава прати топката между двамата родни представители и резултатът бе 7:4. Лазаров запази българските шансове, след като удари топката с рамката от края на корта и тя падна в самия край на основната линия - 7:5 за Великобритания. Опитът на Джейми Мъри си оказа влияние, след като с ретур от мрежата нацели Алекс Лазаров, който бе хванат неподготвен - 8:5. Джейми Мъри отново можеше да донесе нов минипробив за британците, но топката му спря точно край страничната линия - 8:6, а Григор свърши това, което трябваше и намали пасива - 8:7.

Алекс Лазаров представи феноменален тенис, след като върна всеки един удар на британците, но първият такъв на Григор бе в мрежата и британците имат два мачбола - 9:7. Григор се реваншира брилянтно с ретур-уинър по правата, разтягайки се максимално и специалната класа удари британците. И двата мачбола бяха отразени от българите, а мощен смач на Лазаров от мрежата матира британците. Алекс Лазаров с превъзходно воле по правата даде превес на българите - 10:9. Джо Салсбъри доставя начален удар, но Алекс Лазаров сложи точка на спора с фамозен удар по правата.