Той е бил 18 години директор на Pixar, но избира страната ни пред живота в чужбина

Сюжетната линия тази седмица в рубриката на Мария Йотова "Къси разкази" тръгва от София минава през Холивуд, за да се върне обратно в столицата ни. Антони Христов е донесъл изключителен успех за България в сферата на анимацията.

Той е бил 18 години артистичен директор на Pixar. Още незавършил Художествената академия, Антоний стига до Disney и Warner Bros. Печели "Оскар" след "Оскар", но решава да се завърне в България миналата година.

„Къси разкази”: Историята на една българка в американската армия (ВИДЕО)

"В България се чувствам щастлив и винаги съм знаел, че ще се прибера тук. Винаги съм се чувствал като емигрант и това не е добро чувство. По-трудно е да успееш в България, защото трябва повече креативност. Последният ми проект беше "Феноменалните 2", на който бях художествен директор. Напуснах индустрията, защото идва момент, в който човек трябва да се преквалифицира", разказа Антони Христов.

Христов обясни, че е срещал българи, на които ако кажеш добра дума за страната ни, ще се почувстват засегнати. "В София има чужденци, които възприемат положително България, докато чувството не е същото за съгражданите ми. Досега нищо негативно не ми се е случвало, откакто дойдох. Забелязвам зрялост във видеогейм индистрията, където хората искат да си помагат. В София можеш винаги да имаш обратна връзка за това, което правиш, докато в чужбина не е така", заяви той.

Повече по темата гледайте във видеото.