Как семейство се озова в ситуация да пробива бетонни плочи, за да влезе в собствения си дом?

Как семейство се озова в ситуация да пробива бетонни плочи, за да влезе в собствения си дом?  Причината -  съдебно решение събаря само половината от къщата. Как ще срутят спалнята само до средата?

Семейство Сеизови изпадат в необикновен капан, след принудително изпълнение на заповед за премахване на незаконен строеж.

Представете си мъж, който здраво върти железен лост, и се опитва да пробие дупка на средата на гаража си. Но, не за да изкопае канал за смяна на маслото на семейната кола, а за да прокопае тунел към хола на дома си.

След няколко десетилетия- междусъседска война, завърши с окончателно решение на последна инстанция. А, на загубилите, не им остава нищо друго, освен, да пробият няколко бетонни плочи, да срежат на две семейната спалня и да се надяват, че терасата им няма да падне.

„Дойдоха и започнаха да рушат. Ние стояхме затворени вътре, като заложници”, разказва Атанаска Сеизова.

„Община Велинград изпълнява решение на ВКС, което не подлежи на обжалване. Премахването на въпросното незаконно строителство трябва да бъде изпълнено” , каза зам.-кметът на Община Велинград Светла Томова.

„Освен, че нямаме тоалетна и баня няма да имаме и вход. Не мога да изляза и да се прибера от собствената си къща”, коментира семейството.