Нощта на неделя срещу понеделник отвъд Океана ще бъде звездна и златна

Нощта на неделя срещу понеделник отвъд Океана ще бъде звездна и златна. Червеният килим, по който звездите ще минат след няколко часа, е дълъг 200 метра. Монтирането му е отнело една седмица. Общо 300 работници са впрегнали усилия, за да бъде всичко изпипано до последния детайл – както декорите, така и осветлението.

Остават броени часове до най-бляскавата нощ в света на киното

Местата в „Долби тиатър” са ограничени – само 3 400, и са предназначени за номинираните и за близките им. За най-големите фенове има покани, които струват 750 долара. Някога те са стрували само 5 долара.

Академията вече повдигна завесата и пред това какво меню е подготвено за звездите на официалното оскарско афтърпарти. “Балът на губернатора”, който посреща 1500 гости, започва непосредствено след церемонията по раздаване на наградите. Там, звездите на Холивуд ще бъдат посрещнти от 70 ястия, приготвени от шеф Волфганг Пук. Тази година 70% менюто е приготвено от растителни продукти.  Така гостите ще могат да консумират и месо, но ако искат.

Най-запомнящите се моменти от "Оскар"-ите за изминалото десетилетие (ГАЛЕРИЯ)

Губернаторът на Академията Луис Бъруел посочи, че изборът на продукти, които нанасят по-малка вреда на природата, не е нова тема за “Оскар”-ите.

 

„Правим го от години. Миналата година 60% от храната, която предлагахме, беше вегертарианска и от растителен произход. Използваме и рециклирани материали. Мисля, че е страхотно, че има толкова много въпроси по тази тема, защото това е лъч светлина в тъмното. И всъщност това е ролята на киното. Да запалва лъчи светлина в тъмното и да караме хората да се събират, да говорят и да споделят опит. Това е киното”, смята Бъруел.

ТРЕСКА ЗА ОСКАРИ: Какво да очакват зрителите на NOVA в голямата нощ?

Разбира се, не всичко опира до храната. Очаква се да бъдат сервирани над 8500 чаши шампанско. И ще бъде предложено вино с органичен произход, от винарната на Франсис Форд Копола. Ще има и бар с екстравагантни коктейли.

 

 

Цялата бална зала ще бъде обсипана с цветя в лилавия спектър. От лавандула до тъмно виолетово и стотици златни елементи на тавана ще добавят допълнителен блясък на празника.

Специалното студио Треска за Оскари:„Златната нощ“ започва в 23.50 ч. на 9 февруари по NOVA и ще продължи до 3.00 ч., когато зрителите ще могат да проследят на живо церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ в ефира на филмовия канал KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители – предстои да разберем съвсем скоро.

Ценителите на седмото изкуство могат да участват в специална онлайн игра на kino.nova.bg/Oscars и да получат възможността да станат част от най-бляскавото киносъбитие в света – наградите „Оскар“. Победителят от тях ще има възможността да се присъедини към публиката близо до Червения килим на следващата церемония през февруари 2021 г. заедно със свой близък.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК