Законът предвижда и отнемане на шофьорската книжка за една година

Вчера ви показахме кадри от изключително опасна ситуация  на заснежен и заледен път в района на "Карандила" край Сливен. Шофьор, който тегли с колата си шейна с дете…

Този шофьор ще отнесе глоба от 3 хиляди лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. Освен глобата, законът предвижда и отнемане на шофьорската книжка за една година.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: 3 000 лева глоба за шофьор, теглил с шейна с дете (ВИДЕО)

„Идеята определено не е добра. Бих казал, че е безумна. Шофьорът е глобен поради това, че подлага здравето на детето си на риск. Не знам дали в закона е предвиден текст за подобен случай. Рисковете са много. Има опасност шейната да навлезе в насрещното движение. Възможно е и детето да бъде застигнато от друг автомобил, който би могъл да го блъсне. При спиране на теглещия автомобил има вероятност детето да се удари в него и да се нарани”, коментира случая Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Той добави, че няма начин този акт да бъде безопасен, дори и ако детето носи каска или друга екипировка.

 

 

 

„Наказанието трябва да е такова, че повече да не случват такива неща. Дали е достатъчно или не ще покаже времето”, добавя той.

А междувременно социалните служби се самосезираха и започват проверка по случая с бащата, дърпал детето си в шейна, завързана за автомобил. Клипът, публикуван в социалните мрежи събра стотици коментари. Бащата ще бъде глобен, съобщиха от полицията в Сливен.