Те стават обект на набези

Три легнали полицая на пътното платно край софийското село Осоица станаха обект на набези, тъй като пречели на местните хора да развиват висока скорост и да се надпреварват. Това се случва, въпреки че има три камери за видеонаблюдение.

„ПЪЛЕН АБСУРД": Кръстовище - национален рекордьор по катастрофи (ВИДЕО)

През 2017 г. собствениците на конната база, която се намира наблизо, са предложили да бъдат поставени ограничители на скоростта. Инвестиционното предложение е подадено в Община Горна Малина. Това потвърждава и общинският съветник Николай Стоилов. „Решението, което Общинският съвет тогава взе с пълно мнозинство, беше да се съгласува този проект и да има ограничаващи скоростта съоръжения”, обясни той.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Как се кара с гума, стърчаща на метър от купето?

„Първо проектът влезе за одобрение в КАТ, в ОД на МВР-София, сектор „Пътна полиция”. И получихме одобрение”, обясни Жасмина Карамитева, собственик на конната база.

Недоволните твърдят, че поставянето на легнали полицаи не отговаря на регламента. „Изкуствените ограничители на скоростта, които са поставени, са незаконосъобразни. Те не съответсват на действащата нормативна уредба”, казва инж. Асен Тасев.

ПЪЛЕН АБСУРД: Яма в центъра на София - асфалтирана наполовина

Повече по темата гледайте във видеото