Те ще бъдат изолирани във военно-почивната база в село Рибарица

Предприети са мерки за опазване на здравето на военнослужещите от 40-ия контингент, които ще се включат в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, съобщават от Военното министерство. С цел недопускане на потенциално разпространение на коронавирус от утре, 17 март, военнослужещите от контингента ще бъдат поставени под карантина във военно-почивната база в село Рибарица.

Окомплектоването на контингента, включително и с личен багаж, ще се осъществява при строго спазване на противоепидемичните мерки в страната. Придвижването на военнослужещите от 40-ия контингент до военно-почивната база в Рибарица ще се извърши със служебен транспорт на Въоръжените сили след дезинфекция.

62 заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Осигурен е медицински екип за наблюдение на контингента през целия период на карантината. Преди заминаването на военнослужещите за Афганистан в края на месеца те ще преминат през скрининг преглед и сертифициране на здравословното им състояние.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП