Мярката засяга и автомобили, влизащи у нас от определени държави

България спира тежкотоварните автомобили, пътуващи за Турция и влизащи у нас от определени държави.

Заповедта е на здравния министър, а поводът -  разпространението на коронавируса. Сред държавите, засегнати от мярката са Германия,  Австрия, Белгия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Китай, Франция, Испания, Италия,  Северна Македония, Унгария, Полша, Украйна.

Актуална информация за ограничението на придвижването в Европа и по света

Заповедта шокира родни и чужди превозвачи, чиято работа на практика се блокира.Те се опасяват от ответна реакция от Турция и прогнозират струпването на над 1000 камиона само за 24 часа на границите ни със Сърбия и Румъния.

„Тук според нас има нарушаване на идеята за „зелени коридори“. Има нарушаване на принципа за дискриминация. Очакваме много сериозни проблеми. Според Съюза на международните превозвачи Турция ше реагира изключително остро и аз очаквам реакция от много високо ниво, която да доведе до нормализиране на трафика с нея“, заяви Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи.

Oще 2 нови случая на COVID-19 в България (ВИДЕО)

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

Редактор: