Отговори даде проф Донка Байкова

„Честото похапване по време на изолация води до свръхприем на калории, без дори да разбираме. Изведнъж кантарът ни подсеща, че е време за промяна. След празниците трябва да намалим храната. Може да редуцираме поне с 500 калории дневното меню. Хубаво е по 10 минути да правим ареобна гимнастика. Ако правим само силови упражнения, разграждаме креатин фосфат. Това няма нищо общо с мазнините ни. Те ще останат", заяви в студиото на „Здравей, България" проф Донка Байкова. Тя допълни, че трябва да се храним с нискокалорийни меса. 

Как да не качваме килограми по време на карантината?

Специалистът обясни и как да се храним по време на великденските празници. „Храната се провежда на етажи в стомашно-чревният такт. На закуска филийка или две козунак с малко кафе. В 10.00 ч. да се чукнем с яйца. В 12.00 ч.да хапнем тънко нарязано месо. И на вечеря салата със счупените яйца", коментира Байкова.

Повече гледайте във видеото

Затлъстяването e допълнителен рисков фактор за коронавируса

С какво да се храним, за да повишим имунитета си?

Експерт: Не мийте плодовете и зеленчуците със сапун, това е по-опасно

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП