Най-много положителни проби има в отделенията по неврология, кардиология, спешно и вътрешно

Увеличава се броят на заразените медици от Видин. Те са вече 29. Най-много положителни проби на медицински персонал във видинската болница има в отделенията по неврология, кардиология, спешно и вътрешно отделение.

„Обидно ни от факта, че ни изкараха нас виновни, медицинските сестри и лекарите, че не сме използвали достатъчно предпазни средства”, заявява медицинската сестра Дианка Тодорова.

Тя е майка на три деца, медицинска сестра в спешното отделение, отделно работи и като сестра на „Дунав мост” 2. Не може да си позволи да не работи на две места, за да не се разпространява заразата.

Няма нови случаи на COVID-19 в старческия дом във Видинско

„Няма как с тези суми и от едното, и от друго място, да се изхранва едно семейство. Просто сме принудени”, заявява Тодорова.

А ръководството на болницата е направило внезапна проверка в отделенията дали се спазват мерките за безопасност и дезинфекция.

„При някой установих, че няма очила или шлем. Оправданието беше, че шлемът пречи да се работи. Но това може да се замести с очила”, обясни д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Света Петка” във Видин.

13 души с COVID -19 са настанени в болницата, двама души са в по-тежко състояние. Не се предвижда затваряне на лечебното заведение заради заразения медицински персонал.

„Болницата продължава да диша и да работи и няма да бъде спряна. Прави се всичко възможно само и само тя да не спре да работи”, заяви директорът на РЗИ-Видин Венцислав Владински.

От Министерството на здравеопазването ще изпратят подвижен рентген, с който на място ще се правят снимките на пациентите с COVID-19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!