От новите мерки ще могат да се възползват хората и компаниите със спряла или намалена дейност

Наемателите на държавни имоти с намалена или преустановена дейност ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от плащане на наем. Това беше решено на извънредно заседание на Министерския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка.

Определянето на размера на наемите ще става със заповед, издадена от министри, областни управители или ръководители на други ведомства, които са предоставили имотите – държавна собственост, под наем или за ползване.

Магазините в моловете търпят големи финансови загуби

За да може да се пристъпи към прилагането им, наемателите и ползвателите ще трябва да удостоверят с документи, че са ограничили или прекратили дейността си.

Облекчителните мерки ще се прилагат за времето, през което физическите и юридическите лица са ограничили или преустановили своята дейност в съответните държавни имоти, в срока на извънредното положение.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!