Премиерът приема атаката на хазартния бос като тези на останалите олигарси

Не съм получил нито стотинка от Васил Божков. От него съм получил само една пура и то в централата на ГЕРБ, когато дойде с ръководството на bTV. Това заяви премерът Бойко Борисов в интервю за "Панорама" тази вечер. Той обеща още разкрития, но когато вече не е премиер и може да ги направи.

Борисов добави още и, че няма как издирван с червена бюлетина на Интерпол да харесва кабинета. А атаката на Божков приема като тези на останалите олигарси, срещу които държавата е повела битка.

"Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Надявам се, че с ясна стратегия и с мерките ще се справим. Вирусът витае, в различни държави има пикове. Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха хората по къщите, а ние всеки ден едно по едно пускахме – паркове, детски градини, училища. За да можем да се върнем към нормалния живот. Много хора ме упрекнаха”, обясни той и добави, че „е карал” между различните теории за мерки срещу коронавируса.

Според премиера най-големите държави в света „са се издънили” при справянето със заразата, докато България е успяла да запази животите на хората. Той е на мнение, че тази криза е най-лошото, което е можело да се случи на държавата.

"Всичко вървеше нагоре. Големи държави не можаха да се справя. Но те са големи, ще излязат от кризата, а ние сме малка държава. Сега трябва като пчелички да се мобилизираме и съвземем", смята премиерът.

„Брутен вътрешен продукт се прави с работа, а не с лежане. От кризата излязохме по-бедни, но здрави. Ние сме в 5-те с най-малко заразени в света. И големите държави свалиха ДДС-то. Гърция също видяха от нас. За книгите ми беше мечта отдавна”, каза още Борисов.

"Ако за нещо може да ми се търси вина, то е, че съм гледал да помагам на футбола. Давали сме и за църквите, и за манастирите. Никога закон не е променян в услуга на когото и да било", добави премиерът.

Той коментира и бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Според него един от създателите на партията в момента се опитва да я разцепи.

Борисов коментира и цената на газа."Сваляме я с 42%, а след вечер излиза новина, че я вдигаме с 22%. Пълно малоумие. Повиках Дончев и ми обясни. Иван Иванов свърши хубава работа, но не може с топлофикациите да ми правят такива номера. Изтекли са им мандатите, а това означава, че можем да предложим други хора", обясни той.