Забраната породи напрежение между въдичарите в Приморско и колегите им от други части на Бургаска област

Напрежение между представители на рибарските сдружения в Приморско и колегите им от други населени места в Бургаска област. Причината е поставена табела, която забранява достъпа до река дяволска за автомобили с колесари и пускането на лодки в реката.

Напрежението е от години. Местните рибари твърдят, че колегите им от други краища на областта идвали и оставяли автомобили и колесари върху пясъчните дюни и по този начин унищожавали природата като не се съобразявали с правилата в района. Другите рибари пък контрират и са категорични, че те се спазват.

„Местни колеги - рибари ни забраняват на тези,които идват от Бургас и околията да си пускат своите плавателни съдове. Няма значение дали са джетове,лодки, каяк“, оплака се Станимир Динчев.

„Проблемът е че след като си пуснат лодките започват да се катерят по дюните и безразборно да си оставят коли и колесари,което предизвиква в един момент проблем за  преминаване“, обясни Стоян Василев от рибарското сдружение в Приморско.

„Тази бариера е сложена там, тя е вдигната, но е точно , за да не паркират и да не слагат върху дюните колите-Щото спират отляво и отдясно и ние не можем да си вършим работата“, каза Борислав Желязков, концесионер на плажа.

В понеделник ще бъде монтирана бариера, която ограничи изцяло достъпа на коли и колесари до устието на реката.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.