Кадри на Иво Данчев са публикувани от Би Би Си и National Geographic

Обикновено той разказва истории – за страната и за сънародниците ни. И то не какви да е истории, а такива в снимки. Екип на NOVA пък реши да ви разкаже за него самия. Иво Данчев е един от най-добрите фотографи у нас. Пред обектива му застават възрастни хора, снимани високо в планина, а кадрите обикалят целия свят. Данчев извървява пътя от National Geographic и Би Би Си до едно родопско село.

Фотографът казва, че винаги говори с онези, които застават пред обектива му, и никога не забравя разказаното от тях. А по-късно им подарява и снимките, на които самите те са във фокус.

В търсене на перфектният кадър, спокойствието и планината, преди няколко години Иво решава да избяга от суетата на града и се мести на село в Родопите. Създава и семейство. Категоричен е, че природата го зарежда и така се чувства от вече пет години насам. Печели множество награди, но казва, че най-важни остават срещите с хората и природата. Гордее се с факта, че стотици хиляди хора по целия свят виждат страната ни през неговия обектив. 

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.