Мирослав Боршош е обвинен в умишлена безстопанственост

Бившият министър на културата вежди рашидов установил „стопяване” за три месеца на над 3 милиона лева за Националния дворец на културата. Това свидетелства по делото срещу бившия директор на институцията Мирослав Боршош.

Тръгна делото срещу Мирослав Боршош

 Той е с обвинение за  умишлена безстопанственост. Според прокуратурата е нанесъл щета на културната институция за около 3,5 млн. лева. Пред съда Рашидов заяви, че за времето, в което като министър е бил принципал на НДК, натрупаните средства били към 4-5 милиона лева. По- късно обаче получил сигнал, че има „стопяване на средства”, а след назначена от него финансова проверка се оказало, че парите са около 1 милион. Мирослав Боршош отказа да коментира.

Дончев, Павлова и Златева - свидетели по делото срещу Мирослав Боршош

„Притеснението беше, когато ми съобщиха, че натрупаните средства бързо намаляват. И тогава отидох и уведомих вицепремиера, че имам притеснения. Да направи проверка. И установи и това. Обясненията могат да бъдат всякакви, когато един човек изразходва, дали те са защитени, това е по-важният въпрос. И всичко това ще го установи и ще го каже съдът”, коментира Рашидов.

„Точно периода, в който са достигнали въпросните отчети до г-н Рашидов имаше много сериозни неначислени суми амортизационни разходи , които са абсолютно виртуални, това не са реално съществуващи пари”, каза Валентин Кръстев, подсъдим и бивш председател на Съвета на директорите на НДК.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.