Спор възникна в общобългарския комитет „Васил Левски”

Спор в едно от най-големите надпартийни сдружения у нас. От Общобългарския комитет „Васил Левски” се опитаха да организират извънредно заседание, на което да обсъдят позициите си относно промените в Конституцията.

„В проекта за нова Конституция има един член, който мен много ме стресна. Чл. 169 предполага, че Народното събрание ще взема решения за изменения в територията на България. Това изглежда чудовищно и невероятно”, посочи председателят на комитета Васил Василев.

Спор в едно от най-големите надпартийни сдружения у нас (ВИДЕО)

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обори твърденията на Василев, като посочи, че такъв тип член присъства и в настоящия основен закон на страната. „Става дума за еднотипни текстове, но това няма нищо общо с дейността на комитета „Васил Левски”, каза още градоначалникът.

Тя заяви още, че я е подразнил начинът, по който е свикано заседанието на УС на комитета, както и политизирането на надпартийното сдружение. 

На въпрос дали има политически сблъсък ГЕРБ-БСП в организацията Василев отговори: „Ако има сблъсък, той е именно между хора, които мислят, че този проект за основен закон е крайно опасен за България”.

Маринова посочи, че комитетът е въвлечен в организирано мероприятие. „Трябваше да бъде облечено в някаква форма. Това стана и при шествие до паметника на Апостола, организирано от Общобългарския комитет, когато беше освиркан столичният кмет”, каза още тя. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.