Шефът на ВМА отправи апел по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти

"Националният оперативен щаб винаги е споделял философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да могат повече българи да достигнат живи и здрави до намирането на ваксините. Те вече са на пазара и се задават към България. Затова трябва да бъдем още по-мотивирани да се запазим здрави и колкото се може повече хора да бъдат ваксинирани, за да спрем тази агония - в икономиката, в училищата, в здравните заведения и в психиката на хората. Това е единственият начин. Призовавам всички български граждани да се ваксинират. Призовавам всички колеги да бъдат компетентни, да се запознаят с ваксините", каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти.

ОФИЦИАЛНО: Удължават част от противоепидемичните мерки (ВИДЕО)

"Има известен оптимизъм, особено по отношение на излекуваните лица и броя на заболелите в страната. Но той е недостатъчен, особено по отношение на смъртните случаи и заетите реанимационни легла", подчерта Мутафчийски.

Новите случаи на COVID-19 у нас плавно намаляват

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.