Това обяви Красимир Янков от парламентарната трибуна

"Създадохме нов ляв политически проект ПП "Българска прогресивна линия". Това обяви от парламентарната трибуна на НС независимият депутат Красимир Янков.

"Все повече хора, желаещи промяна, ни подкрепят", каза още в изявлението си той.

Янков, заедно с Валери Жаблянов, обявиха бойкот на изборите в БСП, тъй като не било ясно колко ще са имащите право да гласуват за лидер на партията. Двамата се оттеглиха от кампанията за лидер на левицата. Те призоваха тези, които искат да гласуват за тях, да не го правят, защото гласовете им можело да не бъдат отчетени съобразно тяхната воля.

Георги Александров положи клетва като депутат от "Обединени патриоти" (ВИДЕО)

Две седмици след като Корнелия Нинова спечели втория си мандат начело на БСП, разделението между кръговете в партията стана официално. Част от вътрешната опозиция, в лицето на Красимир Янков и Валери Жаблянов, обявиха, че напускат парламентарната група и стават независими депутати. С тях си тръгнаха още Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Георги Андреев. Всички, без Жаблянов, напуснаха и партията. Според тях чашата е преляла след 50-ия конгрес на БСП.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.