Премиерът посети училището в село Рибново

Министър-председателят Бойко Борисов посети училището в село Рибново -  СУ "Йордан Йовков".

„Правим всичко възможно, ако така управляваме добре епидемията, след 31 януари да пуснем и големите ученици”, заяви Борисов.

Борисов: И в кризата инвестираме в образование

На правителственото заседание днес стана ясно, че ще бъдат отпуснати 1 275 090 лв. за изграждане на нов корпус в учебното заведение. Освен физкултурен салон, в новата сграда към училището ще има 13 класни стаи – 2 нови компютърни кабинета, лекарски и дентален кабинет.

„500 деца се обучават тук, те го заслужават.  Когато има хубави училища, мотивирани преподаватели, храмове, развита инфраструктура и работни места - ще има и толерантност между християнското и мюсюлманското население, ще има по-добро бъдеще. Един бивш колега днес си "чешеше езика" и говореше как имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Ние работим с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност. Навсякъде живеят български граждани и искат по-модерна среда. Ако нашите опоненти не са съгласни да дадем тези 1 275 090 лв. за децата в Рибново, където кметът е от ДПС - нека да излязат и да го кажат!", коментира премиерът. 

 

 

По-късно министър-председателят посети и училище „Св. Климент Охридски“ в село Дебрен.

"Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата", изтъкна Борисов.  Правителството отпусна близо 160 000 лв. за доизграждане на физкултурния салон.

„По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има хора, които живеят тук", отбеляза министър-председателят.

Премиерът изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо пандемията. По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

По време на посещението си Борисов бе придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.