Предупреждението било с високи децибели

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз в градски автобус. Пътничката обаче не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чувала всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до и от местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си заради причиненото неудобство.

АБСУРДИТЕ НА ГОДИНАТА: Какво намери място в класацията на Румен Бахов? (ВИДЕО)

„Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам, отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам, когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа“, разказва Веселина Боянова.

От ЦГМ-София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

„Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е необходимо“, казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

От Центъра добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

„Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта“, каза още Аврамов от ЦГМ.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.