Фестивалът в Гластънбъри щеше да навърши 50 години

Заради пандемията от новия коронавирус бе отменен и най-големият музикален фестивал на открито в света - британският Гластънбъри. Тази година събитето щеше да отпразнува своята  петдесетгодишнина.

С огромно съжаление организаторите на фестивала Майкъл Ивис и дъщеря му Емили съобщиха, че, въпреки усилията си, няма да проведат събитието.

Гластънбъри беше отменен и през 2020 -та. Повече от 135 000 билета за него бяха разпродадени само за половин час, а желаещите могат да запазят своя билет за 2022-ра с надеждата,че тогава събитието ще се случи.

Местят фестивала в Кан от май за юни или юли 2021 г. (ВИДЕО)

Тази година трябваше да бъде отбелязана 50-ата годишнина на фестивала. Хедлайнер щеше да е Пол Маккартни.

НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО: Фалити заплашват собствениците на танцови и спортни школи

Фестивалът Гластънбъри е основан от фермера Майкъл Ивис и покойната му съпруга през 1970 г. Сега дъщерята на 83-годишния Майкъл му помага в организацията. Първите билети са стрували по 1 лира, а сега цената им е по 265. В него участват най-известните музиканти в света. Рекордната му посещаемост е през 1994 г., когато са продадени 300 000 билета.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.