Лица на колекцията са Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили-Роуз Деп

Продължава седмицата на висшата мода в Париж. При представянето на колекцията си "Шанел" заложиха на семейството, част от което са лицата им Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили Роуз Деп.

Френската модна къща "Шанел" изведе семейството на преден план при представянето на колекцията си висша мода . Те показаха линията си при спазване на социална дистанция и в присъствието на малко известни лица.

В условията на ограничителни мерки заради COVID-19 във Франция, модната къща излъчи онлайн видео за почитателите на модата.  

Актриси, сред които Пенелопе Крус, Марион Котияр и Лили-Роуз Деп - посланички на "Шанел", седяха на разстояние и наблюдаваха как моделите слизат по стълбището на Гран Пале в Париж към подиум, обсипан с цветчета и приказни светлини.

Кои са най-влиятелните личности в модата (ВИДЕО)

Флорални мотиви украсяват и творенията на дизайнерката Виржини Виар - бродирани върху дантелени топове или върху рокли.  Цветя разцъвфаха и от косите на моделите претворени в приказни корони.

Колекцията, издържана основно в черно и в пастелни тонове,  е сътворена основно от органза и тюл. Впечатление правят воланите на полите, болерата, ризите, съчетани с елеци, комбинирани с традиционните за "Шанел" костюми от туид.

СЕДМИЦА НА ВИСШАТА МОДА: Dior представи колекция, вдъхновена от картите Таро

По традиция спектакълът бе закрит традиционно от булка,  която в случая пристигна на кон. Роклята бе в стил 20-те години на миналия век, от сатен, с избродирани искрящи пеперуди.

Вдъхновението си Виар черпи от идеята за идилията на семейните тържества и сватбите. В същото време отправя послания за приемствеността от поколоение на поколение. Но основната й цел е да покаже, че "Шанел" е истинско семейство!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.