Със сгънати крака Tiger се движи като всеки друг автомобил на колела

Hyundai представи дългоочакванията Tiger, който първата кръстоска между кола кола и робот на четири крака, реализиран от компанията.  

На този етап колата е напълно автономна и няма места за водач и пътници. Според разработчика, такъв транспорт ще бъде полезен за достъп до отдалечени места в изследователски мисии, доставка на храна и лекарства по време на природни бедствия или други извънредни ситуации. 

Със сгънати крака Tiger се движи като всеки друг автомобил на колела. Ала когато колата заседне или трябва да потегли по трудно проходим терен, краката тръгват. Всеки от краката има шест точки на съчленяване между колелото и шасито, чийто многопосочен дизайн позволява да се върти и да се движи с еднаква лекота във всяка посока - напред, назад или странично. Заедно с двигателите на колелата, между четирите крака на има общо 28 двигателя и 28 датчика за положение.  

В Сеул тестваха безпилотни летящи таксита (СНИМКИ)

Hyundai вярва, че технологията, залегнала в основата на този автомобил, е подходяща за използване дори в междупланетна мисия. Освен, че се движи по повърхността, машината може да се изкачва по стени и да прекрачва пропасти, разтваряйки краката си на широчина около 4 метра и половина. Въпреки че tiger е само концептуален модел, корейският производител очаква, че този клас автомобили бързо ще придобие популярност през следващите години. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.