Днес страната отчете 11 000 нови случая на COVID-19

В четири района на Италия от днес бяха въведени по-строги ограничения заради нарасналия брой на заразените с коронавирус, предаде ДПА. Тоскана, Лигурия, Абруция и Трентино бяха определени като оранжеви зони от министерството на здравеопазването. Това означава, че баровете и ресторантите трябва да затворят и хората не могат да напускат района на местоживеенето си, освен при извънредни случаи.

Тези ограничения ще бъдат в сила първоначално 15 дни, уточни здравното министерство.

Португалия изисква негативен PCR тест при влизане в страната

Повечето райони на Италия вече са категоризирани като жълти зони, а това означава, че ограниченията са разхлабени. Въпреки това за цялата страна продължава да важи вечерен час, който започва в 21 часа по Гринуич.

Днес Италия отчете 11 000 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа. За седем дни заразените са 130 на 100 000, допълни ДПА.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА