При всеки паднал сняг пред магазинчето, което държи, се появяват интересни фигури - миньон, фараон, мечка

Пловдивчанин отбеляза в аванс националния празник на България 3 март. Той поздрави всички българи по нетрадиционен начин. Какъв е той – разказват Илиян Велков и Авел Бялков.

Дебелата  снежна покривка, която падна в неделя вдъхновява пловдивчанина Иван Костурски да извая ледена скулптура. Той решава да създаде от снега Паметника на свободата на връх Шипка.

Изящната скулптура е изработена от един тон лед, висока е над 2 метра и отнела на автора над 20 часа работа. Паметникът е пазен и от леден лъв.

За младия мъж ледените скулптури са хоби. Той никога не се е занимавал професионално с изкуство.

Въпреки това при всеки паднал сняг пред магазинчето, което държи, се появяват интересни фигури - миньон, фараон, мечка, огромни снежни човеци. Този път обаче искал да е нещо патриотично, с което да трогне минувачите.    

В изработката на монумента от лед са помогали приятели на Иван. Преди да пристъпи към извайването на паметника от лед, той е натрупал опит с други фигури от лед.

Желанието на автора е да мотивира и други хора да творят. 

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.