Пейзажът изобразява минаре на джамия в Маракеш

Картина, нарисувана от Уинстън Чърчил, се предлага на търг от аукционната къща Christie's. Произведението е от 1943 г. и в момента принадлежи на Анджелина Джоли. Очаква се цената му да достигне между 2 и 3,5 млн. долара.

Пейзажът изобразява минаре на джамия в Маракеш и е бил подарен от Чърчил на американския президент Франклин Рузвелт. След смъртта му творбата сменя няколко собственици и през 2011 г. става част от семейната колекция на Джоли.

Картина, купена за долар, се оказа изключително ценна (СНИМКА)

Представителят на аукционната къща Никълъс Оркард сподели, че има няколко фактора, които правят тази картина толкова важна.

"Първият е, че Чърчил не е рисувал нищо по време на Втората световна война, освен тази картина. Конференцията в Казабланка е важна, защото Великобритания и Америка се срещат, за да вземат решение за изхода от войната, а то е безусловно предаване на страните от Оста. Приятелството между двамата лидери е от изключителна важност. Чърчил рисува тази картина за Рузвелт, когато двамата отиват в Маракеш след конференцията в Казабланка", обясни Оркард.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.