Милиардерът добави, че дотогава трябва да бъдем изключително внимателни заради несправедливостта по разпределянето на ваксините

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс обяви кога очаква да се възобновят глобалните пътувания във вида преди пандемията. Гейтс не посочи конкретна дата, когато това ще се случи, но изказа съмнение, че ще е през настоящата година.

"Очаквам глобалните пътувания да се възстановят в един момент през 2022 г.", посочи той по време на събитие в аудио платформата ClubHouse и цитиран от "Нюзуик".

Милиардерът добави, че дотогава трябва да бъдем изключително внимателни заради несправедливостта по разпределянето на ваксините в някои части на света, визирайки по-бедните страни. 

Въпреки че вече е ваксиниран, Гейтс бе категоричен, че ще продължи да носи маска и да спазва дистанция, най-вече спрямо хора, които все още не са имунизирани, предава "24 часа"

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: 24 часа