В кампанията ще бъдат включени и аптеките

Полша иска да ваксинира срещу COVID-19 всички желаещи пълнолетни граждани до края на август, заяви на пресконференция премиерът Матеуш Моравецки, цитиран от ДПА.

Естония удължава мерките до 25 април

През първото тримесечие на годината недостатъчните количества ваксини бяха основна пречка пред ваксинационната кампания. С напредването й Полша ще трябва да се фокусира върху разпределянето на очакваните големи доставки на ваксини, каза премиерът.

Само през април Полша ще получи най-малко 5 милиона дози ваксини, а броят на доставените ваксини може да достигне и 7 милиона дози, каза началникът на канцеларията на премиера и министър без портфейл Михал Дворчик, в чийто ресор влиза организацията на ваксинационната кампания.

С тестове срещу пандемията - уникалният модел на Тюбинген

Постепенно броят на местата за ваксинация ще бъде увеличен и в кампанията ще бъдат включени аптеките, пунктове за ваксиниране на хората в автомобилите им, както и големите компании.

До този момент в Полша са поставени близо 6 милиона дози ваксини. Около 4 милиона души са ваксинираните, от които 2 милиона вече и с двете дози.

От началото на пандемията страната е регистрирала 2,29 милиона случая на коронавирус и близо 52 400 починали от причиняваното от инфекцията заболяване.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Редактор: Тони Господинов
Източник: БТА