Фронтменът на Rolling Stones ги пуска на пазара в чест на покойния модел дизайнер Л'ърън Скот

Якета, носени от рокера Мик Джагър, и рокли, обличани от актрисите Никол Кидман и Сара Джесика Паркър, отиват на търг като част от колекция на тоалети от архивите на покойния модел дизайнер Л'ърън Скот.

Аукционна къща Кристис предлага 55 предмета, проектирани от Скот, който се самоуби през 2014 г. на 49-годишна възраст. Дизайнерката беше половинка на Джагър и стана известна със своите лъскави, сложно проектирани рокли.

"Тя беше толкова  елегантна и бляскава и имаше усещането, че всичко трябва да бъде както през стария холивудски период. Всичко беше просто лукс и романтика", каза Кейтлин Йейтс, ръководител продажби в Christie's London, пред Ройтерс.

Онлайн търгът, който продължава до 1 юли, е първият път, когато колекция от архивите на Скот излиза на пазара, каза Йейтс.

„Мик Джагър реши да пусне това на пазара в нейна чест“, добави тя.

Сред продаваните артикули са две якета на фронтмена на Rolling Stones. Едното е пайетирано и бродирано яке от „гламуфлаж“ - от дъбови листа, което Джагър носеше на концерт на музикалния фестивал в Гластънбъри през 2013 г. Другото е украсено с мъниста и пайети с пеперуди, които певецът носеше на турне на концерта на Stones „50 & Counting“ в лондонския Хайд Парк през 2013 г. И двете имат прогнозна цена от 20 000 до 30 000 паунда (28 254 до 42 381 долара).

Продава се и селекция от дрехи на Никол Кидман, включително рокля с черни и златни пайети, която Кидман носеше на Оскарите през 2013 г., която се очаква да достигне от 1500 до 2500 паунда. Черна рокля в стил "40-те години", избродирана с розови пайети и носена от Мадона, има прогнозна цена от 500 паунда до 800 паунда.

Приходите от продажбата ще отидат за стипендията "Л'ърън Скот", създадена от Джагър през 2015 г. в лондонското училище по изкуства Central St. Martins.

"Л'ърън беше талантлив и емоционален дизайнер с набито око за детайли", каза Джагър в изявление. "Всички, които носеха нейните рокли, бяха в центъра на нейните дизайни".

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7