Кулинарът смята, че тимът има реални шансове за победа в UEFA EURO 2020™

Футболистите от германския национален отбор по футбол ще могат да загърбят здравословното хранене и да си позволят "фиш енд чипс" (панирана риба и пържени картофи), ако стигнат до финала на Европейското първенство по футбол, съобщи ДПА.

Откриха UEFA EURO 2020 със зрелищен спектакъл в Рим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Готвачът на отбора Антон Шмаус каза пред в. "Мителбайерише цайтунг", че е готов да направи това изключение и че съобразява менюто с мястото, където се играят срещите от Евро 2020.

"В Лондон ще се играят не само полуфиналите, но и финалът. Ако стигнем дотам, ще има фиш енд чипс, за да се отпразнува деня, иначе това блюдо не е обичайно за спортистите", каза Шмаус. Той готви за националните на Германия по футбол през последните четири години и е убеден, че Мануел Нойер и компания имат реални шансове да си заслужат нездравословното ястие.

ЕВРОПА Е ФУТБОЛ: UEFA EURO 2020 стартира в 11 държави след година отлагане

"Твърдо вярвам, че Германия може да стане европейски шампион. Отборът има огромен потенциал. Не сме сред топ фаворитите тази година, но това може да се окаже ключово предимство", казва готвачът в интервюто.

Германия се изправи срещу световния шампион Франция тази вечер, опонентите им в групата са европейският шампион Португалия и Унгария. 

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. 

Източник: БТА