Звездни спортисти и артисти дадоха начало на футболното събитие на годината

От днес Европа е футбол! Звездни спортисти и артисти дадоха начало на UEFA EURO 2020 със зрелищен спектакъл в Рим.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

След цяла година отлагане, първенството на Стария континент започва с мач в италианската столица. За разлика от друг път, домакини на Европейското са общо 11 държави.

Най-младите играчи на UEFA EURO 2020 (ГАЛЕРИЯ)

Церемонията започна в 21:30 ч. на стадио „Олимпико”. Тя бе открита от легендите на „Рома” и „Лацио” Франческо Тоти и Алесандро Неста.

ЕВРОПА Е ФУТБОЛ: UEFA EURO 2020 стартира в 11 държави след година отлагане

В зрелищния спектакъл участие взеха легендарният Андреа Бочели, който изпя арията на Пучини „Nessun Dorma”, както и десетки артисти и музиканти. Те успяха да създадат истинска цветна феерия, като част от тях дори бяха издигнати до покрива на стадиона.

Българка делегат на 4 срещи от Евро 2020

След това Мартин Гарикс, Боно и Дъ Едж изпълниха химна на UEFA EURO 2020 - We are the people, а небето над стадиона в Рим бе озарено от фойерверки.

Първият мач, който открива шампионата, е Турция срещу Италия и започна в 22:00 българско време.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.