Мъжът е шофирал под въздействието на наркотици

Окръжният съд в Кюстендил остави без уважение искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 30-годишния Радостин от Сапарева баня. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС след употреба на наркотици.

Дрогиран шофьор на катафалка уби жена в Сапарева баня (ВИДЕО)

Съдът е взел по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест", която следва да се изпълнява по адресната му регистрация в Сапарева баня и му указва, че няма право да променя и напуска адреса си без разрешение на съответния орган, съобщиха от съда.

Изпълнението на мярката ще контролира полицейското управление в Дупница. Определението подлежи на незабавно изпълнение, може да се обжалва и протестира пред САС в 3-дневен срок, считано от днес, допълниха от съда.

6-месечно бебе е в болница след катастрофа в Бургас

С постановление на Окръжната прокуратура, Радостин е привлечен като обвиняем за това, че в Сапарева баня, при управление на катафалка, е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се назад не е проверил дали пътят зад него е свободен. По непредпазливост той е причинил смъртта на 64-годишна жена от гр. Банкя, която пресичала уличното пътно платно. Деянието пък е извършено след употреба на наркотично вещество- амфетамин, установено с техническо средство.