Предстои ревизия за установяване на допълнителни задължения в особено големи размери

НАП останала без достъп до казова наличност от 32 млн. лв. на фирмата, стопанисваща пунктовете за дезинфекция на граничния пункт "Капитан Андреево". Това обяви говорителят на Агенцията Росен Бъчваров.

НАП напомня за новите ДДС правила от 1 юли

„При предишната проверка, която бе извършена преди 20 дни, бяха съставени 10 акта за нарушения. Очаквахме да бъде представена една значителна сума, налична в брой. Въпреки усилията на двете страни, това не се е случи”, обясни той.

Нарушенията включвали работата на фискални устройства, които не са от одобрените и не предават правилно информацията към НАП. Имало несъответствия на касовите наличности и редица други нарушения, допълват от приходната агенция.

„Актовете са издадени. Предстои издаването и на наказателни постановления и извършването на ревизия, а запорираната сума варира”, допълва Бъчваров.

 

 

Според него тези актове не са толкова важни в случая, защото ревизията може да покаже далеч по-сериозни нарушения.

„Тя цели да се разбере дали има отклонение в облагането и ще приключи в рамките на следващите 3-4 месеца”, заяви още говорителят на НАП.

От фирмата са категорични, че ежедневното пристигане на публични изпълнители забавя преминаването на тежкия в момента трафик през границата. Те добавят, че ще обжалват в съда всички наложени мерки от страна на данъчните.

Репортер: Димитър Иванов