Обстановката в района се успокоява

Все още няма разрешение за отстрел на дивата мечка, която нападна и рани жена край Белица. Това заяви в ефира на "Събуди се" кметът на града Радослав Ревански. По думите му пострадалата при атаката на животното е добре и се възстановява. Паркът за танцуващи мечки в района отново е отворен, а хората са спокойни и вече се разхождат в гората. 

Предложиха да отстрелят мечката, която рани жена край Белица

"Нямаме все още заповед за отсрел на животното. искам обаче даподчертая, че мечката не е хваната и вързана и да чака евентуално да я убием. Това разрешение касае нейното търсене, тъй като тя е диво животно и е на свобода. Надявам се тя да се отдалечи в планината и да не се върне", посочи той. 

По думите му животното е забелязано да се движи в ареала, в който е станало нападението. 

Мечка нападна жена в Белица

Близо 10 хиляди подписа събра петиция в интернет срещу предложението на кмета на Белица да се отстреля дивата мечка, която вчера нападна жена в гората над града.

Според инициаторите на подписката хората отдавна са прекрачили прага на допустимото отношение към животните, а в конкретния случай най-вероятно ставало дума за мечка, която има малки и се е почуствала застрашена. 

Повече гледайте във видеото