Джоли и Пит са в процес на развод от 2016 г. и от тогава водят съдебна битка чрез адвокати

Холивудската звезда Анджелина Джоли постигна победа в съдебната битка срещу Брад Пит, след като съдията, който разглеждаше бракоразводното им дело и попечителството над децата им, беше отстранен.

Джоли и Пит, които имат шест деца и някога бяха най-горещата двойка на Холивуд, са в процес на развод от 2016 г. и от тогава водят съдебна битка чрез адвокати. Звездната двойка се раздели след 10-годишен роман и продължил две години брак.

През май тази година съдия Джон Удъркърк, който трябваше да се произнесе по делото, предостави на Брад Пит съвместно попечителство над децата. Подобно на много знаменитости, желаещи да избегнат публичност, Джоли и Пит наеха частен съдия.

Анджелина Джоли ще съди Брад Пит и за домашно насилие (ВИДЕО)

В петък апелативен съд в Калифорния постанови, че съдия Удъркърк се е възползвал финансово от отделна дейност при адвокатите на Брад Пит, без да разкрива този факт, и отсъди в полза на Анджелина Джоли, която смяташе, че той трябва да бъде отстранен, тъй като не е "безпристрастен".

Джоли разкри как разводът с Пит е попречил на кариерата й (СНИМКИ)

Това решение бележи връщане към началната точка на делото, което ще трябва да започне пред нов съдия.

Брад Пит получи съвместно попечителство над децата след развода с Джоли (ВИДЕО)

През 2018 г. Анджелина Джоли и Брад Пит постигнаха извънсъдебно споразумение за попечителството, което впоследствие изглежда е било нарушено. Условията му не бяха оповестени публично, но според американски медии Пит е искал съвместно попечителство, а Анджелина Джоли настоявала децата да останат само при нея. 

Три от децата на Джоли и Пит са искали да свидетелстват срещу актьора