Инцидентите са в рамките на последните два дни

Серия тежки катастрофи отне няколко човешки живота в последните два дни. По обед при верижна катастрофа загинаха 2-ма души, а пътят София- Варна край Шумен остана затворен за дълго. Ударили са се тежкотоварен автомобил и две леки коли. Загинали са мъж и жена, пътуващи в едната кола. Има и трима ранени.

Верижна катастрофа затвори пътя София-Варна, има загинали (СНИМКИ)

6-годишно дете загина, блъснато от лек автомобил в пловдивското село Ръжево Конаре. Сигналът за катастрофата е подаден вчера около 17.30.  По случая е задържана медицинската сестра на селото. 69-годишната жена е управлявала личния си автомобил. 

Инцидентът става на оживен път, който води към съседното село. 6-годишното момче играело на улицата, зад микробуса на родителите си, когато внезапно изскочило на пътното платно.

„За нещастие, явно срещата е била много бърза, неочаквана и за двете страни, защото колата е преминала през детето. Шофьорката е дългогодишна, много опитна медицинска сестра. Тя самата е оказала първа помощ”, разказа кметът на селото Димитър Гинов.

Автомобил блъсна и уби 6-годишно дете

а мястото няма спирачен път, но една от вероятните причини е, че детето е изскочило изненадващо за жената. Родителите на детето са сезонни работници от Сливенско. Имали общо 3 деца

„По думите на хората, които живеят наоколо, те много често са без контрол. Самостоятелно отиват до магазина”, каза още Гинов.

Момчето е щяло да празнува седми рожден ден след месец. А в селото се обявиха в подкрепа на медицинска сестра и готвят подписка в нейна защита, въпреки призивите на почерненото семейство за доживотен затвор.

ЖЕСТОКА КАТАСТОФА: Дете и двама възрастни загинаха при удар на кола в самоходна машина

„Цялото село ще се съберем и ще се подпишем. Медицинската сестра е разкошен човек. На всеки да помогне, за всичко, за всичко. И тя не кара бързо. Виновни са родителите, защото няма никакъв контрол”, сподели жителка на селото. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима души загинаха при катастрофа със земеделска техника край Гълъбово тази нощ. Семейство - баба, дядо и двете им внучета са пътували с мотокултиватор с ремарке. Ударени са от лек автомобил на главния път. 59-годишният мъж е загинал на място. 51-годишната жена и 6-годишно момиченце са починали по-късно в болница. Другото дете е без сериозни наранявания.