22-годишната германка обаче споделя, че мрази подобни определения

Когато 22-годишната Алиса Шмит заминава за Олимпиадата в Токио, цяла Германия я изпраща с пожелания за успех  и подкрепа. Лекоатлетката бързо си спечелва и много нови последователи в социалните мрежи, които я определят като най-секси атлетката на тазгодишните игри, а някои дори и в света, разказва „Мирър”.

Германката обаче неведнъж е споделяла, че мрази подобни определения. Дори е отказвала и фотосесия за Playboy.

"Не разбирам как получих тази титла.Определено спортът е на първо място за мен. Има хиляди красиви момиче в Instagram, които въпреки това нямат толкова последователи", учудва се Шмит.

Въпреки това русокосата красавица не спира да радва феновете си с множество снимки в Instagram. Много от които разкриват изваяната й фигура. Лекоатлетката успешно развива и инфлуенсърска кариера, рекламирайки спортни марки, както и споделяйки фитнес тренировки и мотивационни мисли с милионите си последователи.

Шмид се занимава с професионален спорт от години. През 2017 г. тя финишира втора в дисциплината си на Европейския шампионат по лека атлетика под 20 г. През 2019 г. пък на същото състезание, но в друга възрастова категория, се окичи с бронза.