Те организирали тържеството в град Тетово, Северна Македония, въпреки че имали симптоми

Младоженци в македонския град Тетово организирали сватбата си, въпреки че имали симптоми на COVID-19, съобщи сайтът "Сакам да кажам". Случаят бе потвърден от доктор Илчо Ефкоски от болницата в Тетово.

"Булката и младоженецът дошли в болницата за вливания, за да се освежат преди сватбата. Вкъщи пили парацетамол и не съобщили на лекаря, че имат температура. Организирали сватбата си с всички екстри. Вкъщи си направили бързи COVID тестове, които показали, че всички в семейството са позитивни, но не повярвали, че тестовете са точни. Не са си правили PCR тестове. И след всичко това братът на младоженеца, заедно с други членове на семейството, част от които били позитивни, веднага заминали на почивка в Албания. Това нямаше да стане известно, ако младоженецът не приключи в Инфекциозното отделение с пневмония. Сега следващите от семейството чакат да бъдат хоспитализирани", каза д-р Ефкоски.

Същевременно хотел в Сияринска баня, Южна Сърбия, стана клъстер на COVID-19, след като 68 от гостите му се оказали заразени с COVID-19. 13 от тях имат симптоми. 57% от позитивните са ваксинирани. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА