Изборите за Бундестаг са в неделя

За по-силна и независима Европа се обявиха кандидатите за германски канцлер по време на телевизионен предизборен дебат. Изборите за Бундестаг са в неделя и германците трябва да изберат наследник на Ангела Меркел. 

Двамата фаворити за поста са християндемократът Армин Лашет и Олаф Шолц от Социалдемократическата партия. Те призоваха за засилване на Европейския съюз пред Китай и САЩ. Съдбата на газопровода "Северен поток 2" също е сред основните теми в предизборната кампания.

Германия: Социалдемократи и Зелени потвърдиха желание за общо управление

"Нуждаем се от този икономически проект, защото, ако излезем от всички видове енергия, очевидно ще имаме нужда от газ през следващите години. Важното за мен е да се изпълни онова, за което германското правителство се договори", заяви Армин Лашет, Християнемократическа партия.

Пускат плюшени мечета, вдъхновени от Меркел (СНИМКИ)

"Трябва да гарантираме, заедно с Франция, че Европа ще върви напред и затова имаме тясно партньорство, което според мен е много, много важно. Аз и всъщност цялото германско правителство можем напълно да разберем раздразненията на Франция от начина, по който се разви оръжейната сделка за подводниците", посочи Олаф Шолц от Социалдемократическата партия.