"Решението за новите мерки е взето от Румен Радев", смята кандидатът за "Дондуков" 2

"Новете мерки и сертификатите не повишават здравната сигурност в България. За пореден път нарушаваме правило и това може да ни струва 12 милиарда от Плана за възстановяване и развитие", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Валери Симеонов, кандидат за президент от "Патриотичен фронт".

Той припомни, че тези средства се дават като помощ за възстановяване и стабилност след пандемията от коронавирус и ако нищо ползотворно не правим по въпроса, те не ни се полагат.

Симеонов е убеден, че е неправилно да се издава сертификат на хора с една поставена доза, защото това ще бъде документ с невярно съдържание.

"Ускореното въвеждане на мерките поставиха в тежко положение бизнеса и много хора, които са преболедували COVID-19 и ваксинирани, които не са си изкарали сертификат. Решението е на Радев, не на министър Кацаров", заяви още кандидатът за президент.

Според него решението е еднолично, тъй като това правителство е съставено от еднолично назначени министри, а не е избрано демократично.

Омбудсманът: Всички тестове трябва да бъдат безплатни (ВИДЕО)

Симеонов смята, че с тези нови мерки се предизвиква напрежение и се нажежава допълнително атмосферата. За него здравният министър е издал заповедта бързо и неадекватно.

"Ако президентът се интересуваше от пандемията, щеше за близо две години да свика консултативен съвет по въпроса", каза още патриотът.

Според него ваксинацията може да не е задължителна, но неваксиниран болен да си заплаща цялото лечение.

За лидера на НФСБ патриотично е човек да има отговорност към обществото и към държавата, защото държавността трябва да се защитава.

Относно проблемът с високите цени на електричеството, Валери Симеонов заяви, че битовите потребитеили на газ у нас са 6%, което е пренебрежимо малко, а сериозният проблем е именно високота цена на електроенергията.

"Държавата трябва да помага на бизнеса в това отношение, както и на социално слабите, които не могат да си платят разходте за отопление и електричество", каза още кандидатът за "Дондуков" 2.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.